SAZONOVA 32

Stambena zgrada se nalazi u mirnom delu Vračara koji poseduje sve atribute poželjne zone porodičnog stanovanja. U blizini se nalaze: Kalenićeva pijaca, Čuburski park, Hram Svetog Save, obrazovne i zdravstvene ustanove a okolne saobraćajnice omogućavaju brzo uključenje u centar poslovnog i kulturnog života Beograda.

Sazonova-spoljaStanovi su projektovani sa otvorenim i dominantnim dnevnim zonama koje nude raznolika enterijerska rešenja, sve prostorije u stanovima imaju prirodno osvetljenje i ventilaciju. Zgrada ima udobno mermerno stepenište i lift modernog dizajna koji vodi do garaže sa šest parking mesta u suterenu. Pristup je iz Vučedolske ulice preko blago nagnute rampe sa ugrađenim grejačima.

Koncept energetske efikasnosti kuće obezbeđen je primenom kvalitetnih građevinskih materijala i stolarije za toplotnu zaštitu i korišćenjem obnovljivog i trajno održivog izvora energije za grejanje – akumulirane toplote tla ispod objekta. U tu svrhu ugrađene su geotermalne sonde i toplotna pumpa. Tokom leta višak energije se deponuje u zemlji, dok se zimi ta energija koristi za grejanje stanova. Ugradnjom toplotne pumpe vrhunskog proizvođača “Rehau” i instalacija za geotermalno grejanje / hlađenje postiže se višestruka ušteda energije što u ekonomskom smislu znači najmanje 85% u odnosu na klasične izvore. Sistem je potpuno nezavistan, ekološki čist i automatizovan.

Grejanje je podno-panelno u svim prostorijama stana. Svaki stan ima zasebni razdelni orman za grejanje radi postizanja željene temperature u prostorijama. U svim sobama su postavljeni regulatori temperature za tri režima rada – normalni, redukovani i automatski. U kupatilima su ugrađeni elektro sušači peškira za nezavisno dogrevanje. Hlađenje stanova se vrši fan-coil uređajima: u dnevnom prostoru direktno, a u spavaćim sobama preko distributivnog plenuma u hodniku sa regulacijom u svakoj sobi posebno. Odvođenje kondenza je centralizovano i sakriveno.

Odabirom kvalitetne opreme, najsavremenijih materijala za ugradnju i angažovanjem specijalizovanih i renomiranih izvođača i isporučilaca postignut je visok standard udobnog stanovanja: sigurnosna vrata ispunjavaju sve zahteve bezbednosti i akustike, unutrašnja stolarija je prvoklasna, spoljašnja PVC stolarija je izrađena od petokomornih Rehau sa “clima guard” staklima, roletnama sa motorima i komarnicima, parket je višeslojan hrastov, proizveden u Finskoj i namenjen za podno grejanje, kupatila su opremljena sanitarijama poznatih svetskih proizvođača ; stanovi imaju izdvojenu tablu za telekomunikacione priključke koji su instalisani u svim sobama – za telefon, kablovsku televiziju i internet, ugrađenu LED rasvetu i kvalitetan videointerfonski sistem. Zgrada je opremljena instalacijama dojave požara, detekcije gasa i video nadzorom.

Osnove i kvadratura

Zgrada je projektovana kao višeporodični objekat koji je četvorostrano osvetljen, pet stanova je raspoređeno na pet etaža:

Prizemlje

Trosoban stan od 94,5 m²

Prvi sprat

četvorosoban stan od 122.7 m²

Drugi sprat

četvorosoban stan od 122.7 m²

Treći Sprat

dvosoban stan od 67,3 m²

Treći sprat i potkrovlje

četvorosoban dupleks stan ukupne površine 169,9 m² od čega je u
donjem nivou 56,2 m² a u gornjem 113,7 m²

Prva zgrada sa geotemalnim grejanjem/hladjenjem na Vračaru.

sazonova

Rešenje o upotrebnoj dozvoli je od jula 2014. godine.

Prote Mateje 37

Zgrada se nalazi u blizini Slavija skvera u delu između Njegoševe i Krunske ulice i spada u centralnu gradsku zonu. Deo ulice u kome se nalazi zgrada je stambena zona, sa niskim intezitetom saobraćaja i drvoredima postavljenim sa obe strane ulice.

Prema urbanističkim uslovima i dizajnu, zgrada se sastoji od dve podzemne etaže, prizemlja i 5 spratova. U podzemnim etažama su smeštene tehničke prostorije i 10 garažnih mesta, do kojih se prilazi auto liftom sa ulazom iz ulice Prote Mateje. Bruto površina nadzemnih i podzemnih etaža iznosi 1.650 m².

Na novou prizemlja je lociran trosoban stan koji je orijentisan prema dvorištu. Deo od prvog do četvrtog sprata sadrži po dva stana na svakom spratu, od kojih je jedan dvosoban a jedan trosoban. Na petom spratu se nalazi jedan četvorosoban stan sa dve velike terase.

Zgrada je projektovana u stilu moderne arhitekture sa uklapanjem u okolne objekte koji su izgrađeni u stilu klasicističke arhitekture. Glavni projektant je arhitekta Vesna Milićević Antonić.

Kvalitet

Oprema i obrada zgrade zadovoljava uslove najvišeg standarda stanovanja (lux stanovi) bazirano na sledećim elementima: fasada od veštačkog kamena, dvoslojni hrastov parket velikih dimenzija, keramika i obloge od prirodnog kamena, prvoklasna sanitarna oprema, unutrašnja stolarija visokog kvaliteta, spoljašnja stolarija alumijijum-drvo sa roletnama i komarnicima, bezšuman putnički lift od garažnog prostora, hidraulični auto lift, daljinsko grejanje, video nadzor, klimatizacija, protivprovalna vrata, instalacija za centralno usisavanje po stanovima, garažna vrata sa daljinskim upravljanjem, dizel električni agregat za slučaj nestanka struje. Zgrada ima Upotrebnu dozvolu.

Džordža Vašingtona 4

Zgrada se nalazi u blizini Skadarlije (raskrsnica ulica Džordža Vašingtona, Cetinske i Skadarske ), a u neposrednoj blizini Bajlonijeve pijace i BITEF teatra i pripada centralnoj gradskoj zoni. Izgradnja je počela 2005. godine, a završena je početkom 2007. godine.

Zgrada se sastoji od dve podzemne etaže, prizemlja, 6 spratova i potkrovlja sa galerijom. Bruto površina nadzemnih i zgrada je projektovana u stilu moderne arhitekture. Glavni projektant je arhitekta Milutin Gec.

Oprema i materijali zgrade su projektovani da zadovoljavaju uslove visokog standarda stanovanja bazirano na sledećim elementima: fasada od veštačkog kamena, dvoslojni hrastov parket velikih dimenzija, granitna keramika, prvoklasna sanitarna oprema, spoljašnja PVC stolarija od petokomornih profila sa roletnama, prvoklasna unutrašnja stolarija, bezšuman putnički liftod garažnog prostora, daljinsko grejanje, video nadzor, klimatizacija, protivprovalna vrata, garažna vrata sa daljinskim upravljanjem, kolska rampa sa električnim grejačima, ograđeno dvorište, dizel električni agregat za slučaj nestanka struje. Ugrađena oprema i materijali potiču od svetski poznatih proizvođača, što stanarima obezbeđuje komforan životni prostor.

Uknjižba

Svi radovi na zgradi su završeni početkom 2007. godine kada je obavljen tehnički prijem, dobijena upotrebna dozvola i izvršena uknjižba vlasništva u zemljišne knjige, kao i prodaja kupcima.

Time je obezbeđena potpuna sigurnost da isplatom odabranog stana postaju zakoniti vlasnici predmetne nepokretnosti.

SIME IGUMANOVA 64

Ulica Sime Igumanova (bivša Franca Rozmana) se nalazi na teritoriji opštine Vračar u neposrednoj blizini ‘’Autokomande’’ (raskrsnica ulice Ustanička i Južni bulevar).

Zgrada se nalazi u mirnom delu ulice, a projektovana je u stilu moderne arhitekture. Glavni projektant je arhitekta Milutin Gec.

Zgrada se sastoji od podruma, prizemlja, dva sprata i potkrovlja i sadrži 11 garaža i 10 stanova. Bruto površina nadzemnih i zgrade i materijali zadovoljavaju uslove visokog standarda stanovanja bazirano na sledećim elementima : fasada od veštačkog kamena, hrastov parket, granitna keramika, prvoklasna sanitarna oprema, spoljašnja PVC roletnama, prvoklasna unutrašnja stolarija, hidraulični lift od garažnog prostora, daljinsko grejanje, video nadzor, klimatizacija, protivprovalna vrata, garažna vrata sa daljinskim upravljanjem, kolska rampa sa električnim grejačima, ograđeno dvorište sa baštom.

Lokacija

Ugrađena oprema i materijali potiču od svetski poznatih proizvođača, što stanarima obezbeđuje komforan životni prostor. Svi radovi na zgradi su završeni početkom 2005. godine kada je obavljen tehnički prijem, dobijena upotrebna dozvola i izvršena uknjižba vlasništva u zemljišne knjige, kao i prodaja kupcima. Time je obezbeđena potpuna sigurnost da isplatom odabranog stana postaju zakoniti vlasnici predmetne nepokretnosti.

mapa-igumanova